27 Haziran 2012 Çarşamba

Yecüc Ve Mecüc

Ne oldukları ne zaman ortaya çıkacaklarına dair bilgilerin kaynağı 3 hak dinin kitaplarında yer alıyor.
Hz.muhammed(sav) Efendimizden aktarılan hadisi şeriflere göre 'Onlar ortaya çıkmadan, dünyanın sonunun gelmeyeceği' bildiriliyor.
Karışık ve yoğun bilgilerin ortak noktasından birisi Yecüc ve Mecüc denilenin bir kişiden ziyade ahir zamanda bozgunculuk çıkaran bir topluluk yada bir kavim olduğu belirtilmiş.
Bu kavmin çıkışı hz.Mehdi'nin çıkışından ve Deccal'in öldürmesinden sonra gerçekleşecektir.Yecüc ve Mecüc, Allah'ın kendilerine musallat edeceği bir tür ile helak edileceklerdir
Kaynaklarda; Yecüc Mecüc öylesine kalabalık bir topluluktur ki ırmakların ve göllerin suyunu içerek tüketebilirler.
Hepsi birden tek bir insanın ölümü gibi ölecekler, öldüklerinde leşlerinin kaplamadığı bir karış yer bulunamayacak.
Bunlara ne dağ dayanır ve ne de demir. Onların ikinci sınıfı da kulaklarının birini serer, ötekini de kendisine yorgan yapıp öyle yatar.
Fil, yabani hayvan, deve ve domuz ne görürlerse yerler. Onlardan birisi öldüğünde de onu yerler,
Onların bir ucu Şam'da, bir ucu Horasan'da olacaktır. Doğu nehirlerinin tümünü ve Taberiye Gölü'nü de içeceklerdir, şeklinde dehşetengiz ifade edilmişler.


Bu kişilerin adları Kur’anda iki yerde zikredilmektedir;(Kehf/97: “Artık Ye’cüc ve Me’cüc onu (Zülkarneyn’in yaptığı seti ) ne aşabildiler ve nede delip geçebildiler.”
Enbiya/96: “Ye’cüc ve Me’cüc’ün seddi yıkıldığı zaman her dere ve tepeden boşanırlar.”)
Kehf suresinde, Zulkarneyn Kıssasında anlatıldığına göre, Ye’cüc Me’cüc etrafında yaşayan kavimlere zulmederek onları rahatsız eden bir kavimdir.

Bu kavim neredeyse hiç laf anlamamaktadır. Ondan rahatsız olanlar, Zülkarneyn’den kendilerini Ye’cüc Me’cüc ‘ün şerrinden koruyacak bir set yapmalarını isterler.
“Dediler ki: Zülkarneyn! Doğrusu Ye’cüc ve Me’cüc bu ülkede bozgunculuk yapıyorlar.
Bizimle onların arasına bir sed yapman için sana bir vergi verelim mi?” (Kehf/94)
Erimiş demirin üzerine de erimiş bakır dökerler. Böylece Ye’cüc Me’cüc bu setin arkasına hapsedilmiş olur. Bu şerir kavim kıyamete kadar bu setin arkasında kalacak,
Kıyamete yakın akınlar hâlinde bütün dünyaya yayılarak yeryüzünü fesada boğacaklardır
Rivâyetlere göre Ye’cüc Me’cüc ,Tufan’dan sonra bir dağın arkasında kalmışlardı.
Han-nâme’ye göre Ye’cüc Me’cüc, Nuh peygamber’in bedduası üzerine Yafes’ten türemişti. Bunların babaları insan, anaları cindi.
Başka bir kaynağın rivayetlerine göre Ye’cüc Me’cüc, İsa’nın Deccal’i öldürmesinden sonra ortaya çıkacaktır.
“Kısa boylu, küçük gözlü, kulakları sarkmış, çıkıp dünyaya yayılacaklar. Seddi bozacaklar. Buldukları insanı ve hayvanı püryan ederler.
Ne kadar tatlı su varsa önce gelen içer, sonra gelen acı su içerler. Daha sonra gelen balçık yalayacaklar. Dünya yüzü onlarla dolacak, kuş konacak yer bulamayıp onların başlarına konacak.

Ölümleri ise şöyle olacak:

Bu asi taifeyi Hak Teala kahredecek. Allah, boyunları deve boyunları gibi kuşlar göndererek, Ye’cüc Me’cüc’ün leşlerini deryaya döktürecek, yeryüzü onların pisliklerinden arınacak. Türklerin mitolojik tarihinden bahseden Han-nâme’de Oğuz Han’ın Ye’cüc Me’cüc kavmiyle savaştığı söylenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder